Puhdistus Näytelmäversio Find Sofi Oksanen Book ePub

  • Posted on: 31 January 2016
  • By: admin
Ebook's Language: Finnish Book Format: RTF, DJVU, FB2, TXT, PDF, iBook, ePub, MOBI, DOC
Puhdistus - Näytelmäversio
.
Book's Rating:
41 ratings
Stars Rating: 3.73 of 5 stars
Book Info: Paperback, 148 pages Book's Category: "European Literature"
Book Tags: European Literature, Finnish Literature Published First Time: 2007 by Söderström (Helsinki)

Ebook Review:

Sofi Oksasen esikoisnäytelmä käsittelee Viron kipeää lähihistoriaa häväistyjen ja hyväksikäytettyjen naisten näkökulmasta.
Aliide Truu asuu yksin taloaan maaseudulla. Viro on itsenäistynyt edellisenä vuonna ja maareformi on alkanut. Vanhan naisen arjen keskeyttää pihalle pyörtynyt parikymppinen Zara. Tultuaan tajuihinsa Zara kertoo pakenevansa väkivaltaista miestään ja pyy Sofi Oksasen esikoisnäytelmä käsittelee Viron kipeää lähihistoriaa häväistyjen ja hyväksikäytettyjen naisten näkökulmasta.
Aliide Truu asuu yksin taloaan maaseudulla. Viro on itsenäistynyt edellisenä vuonna ja maareformi on alkanut. Vanhan naisen arjen keskeyttää pihalle pyörtynyt parikymppinen Zara. Tultuaan tajuihinsa Zara kertoo pakenevansa väkivaltaista miestään ja pyytää turvapaikkaa. Tämä ei ole ensimmäinen kerta kun Aliide ryhtyy piilottelemaan ihmistä. Kahden naisen kohtaamisen katkovat takaumat, jotka tuovat esiin Zaran raa'an menneisyyden sekä tapahtumat, jotka Aliide haluaisi unohtaa.
Puhdistus avaa aiemmin vaiettua naapurihistoriaa, mutta heijastaa myös nyky-yhteiskunnan ongelmia. Yksilöllinen ja yhteiskunnallinen menneisyyden selvittäminen, kosto ja rakkaus nivoutuvat siinä tiiviisti yhteen. Kantaesityksen ensi-ilta Suomen Kansallisteatterissa 7.2.2007.

Categories: